Over Ons

PNI Europe is een internationaal wetenschappelijk instituut dat vanuit de klinische PNI en de evolutionaire geneeskunde onderzoekt hoe gezondheid op alle niveaus in stand kan worden gehouden en/of worden hersteld.

Loading...

Missie

Wij gaan uit van een moderne definitie van gezondheid (de capaciteit om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden en zelfmanagement). Alle kennis die we verzamelen, verdelen en onderzoeken is op deze definitie gebaseerd.

Visie

Patiënten en cliënten worden steeds mondiger en 'experts' op het gebied van gezondheid en ziekte. Dit is een prachtige ontwikkeling, daar daarmee de persoon opnieuw controle krijgt over haar/zijn gezondheid en welzijn.

Voor artsen en therapeuten betekent dit vaak dat men niet in staat is om gefundeerd te antwoorden op patiëntvragen die niet tot de therapeut/arts haar 'specialistische' werkgebied behoren. Onze meta-disciplinaire klinische PNI is in staat om alle gezondheidsprofessionals de kennis te laten ontwikkelen om mensen integraal te kunnen begeleiden op zowel preventief als curatief gebied.

Klinische PNI is een harde wetenschap. Het wetenschappelijke karakter is recent benadrukt en bestendigd met de oprichting van een leerstoelgroep aan de Universiteit van Granada (UGR), campus Melilla Spain. klinische PNI kan hiermee beschouwd worden als de optimale wetenschappelijke brug tussen de natuurgeneeskunde en de conventionele geneeskunde.

PNI Europe

PNI Europe is in het leven geroepen om 32 jaar klinische PNI onder te brengen in een wetenschappelijk instituut dat zich 100% wijdt aan de klinische PNI.

Dr. Leo Pruimboom, de grondlegger van de klinische PNI en het universele gezondheidsconcept 'Intermittent Living', geeft leiding aan een groep docenten uit verschillende disciplines en met verschillende academische graden die allemaal klinisch PNI opgeleid zijn.

Leo is 32 jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van het gedachtengoed op basis van de theoretische kennis die in de PNI in de USA langzamerhand werd geopenbaard. Een reis van 32 jaar met een hele nieuwe meta-discipline is natuurlijk geen reis over rozen geweest. Er moesten hindernissen genomen worden, obstakels uit de weg geruimd worden en de wetenschappelijke wereld moest aan ons wennen. Vandaag de dag is klinische PNI een wetenschap die geaccrediteerd wordt door verschillende universiteiten en vele beroepsverenigingen in Nederland.

Dat de klinische PNI zijn sporen in de wetenschappelijke wereld heeft verdiend, is recent nogmaals benadrukt met het tekenen van een gedeelde leerstoelgroep tussen PNI Europe en de de Universiteit van Granada, campus Melilla Spanje. Deze universitaire onderzoeksgroep is in zijn totaliteit toegewijd aan educatie en onderzoek in de meta-discipline van de klinische PNI.

Verschillende landen hebben nu een vereniging voor kPNI en werken samen om van klinische PNI een officieel beroep te maken. Dat zal nog een tijdje duren, maar de weg wordt ervoor geopend.

PNI Europe maakt zich hard om alle mogelijke initiatieven te ondersteunen en succesvol te maken. PNI Europe is verder verantwoordelijk voor het onderzoeken, ontsluiten, interpreteren en vergemakkelijken van alles wat met klinische PNI en Intermittent Living te maken heeft. Dit verloopt van psychologische onderzoeken, via bewegings,- en voedingsonderzoeken tot en met de impact van verschillende prikkels en interventies op hormetische werkingsmechanismen binnen het menselijk lichaam en andere organismen.

PNI Europe is een wetenschappelijk instituut en heeft maar 1 echt groot doel;

Zoveel mogelijk mensen en organismen gezond houden en gezond maken, en altijd met het in stand houden van onze zo dierbare aarde.

We zijn nu aanwezig in Nederland, België, Duitsland, Spanje, Argentinië, Turkije, Zwitserland en Mexico. We werken aan een Internationale kPNI-opleiding voor alle mensen uit landen waar we nog niet aanwezig zijn.

Van harte welkom bij ons instituut, PNI Europe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Heb je al een account?

Log dan eerst in om daarna je bestelling af te ronden. Nadat je bent ingelogd kom je weer terug op deze pagina.

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *