Word weer mens

De terugkeer van Homo sapiens

Loading...

Menseigen voeding. Wat betekent dat voor ons?

Hoe Homo sapiens leefde, zich met natuurlijke voedingsbronnen voedde en zijn spijsvertering en stofwisseling zich gedurende meer dan honderden van generaties daaraan heeft aangepast. Zijn genen zijn nog altijd onze genen en deze passen zich slechts zeer langzaam aan de huidige levensomstandigheden aan. Evolutionair gezien kan ons lichaam fast food en de overvloed aan kant-en-klaar producten nog niet verwerken. Onze stofwisseling heeft dat nog niet geleerd met als uiteindelijke gevolg het ontstaan van chronische ziekten.

Bestellen

€49,90 (Incl. BTW)

Levertijd 5-10 werkdagen

Steeds meer mensen merken dat hun dagelijkse voeding en de omgeving waarin ze leven de oorzaak zijn van hun gezondheidsproblemen.
Loading...

In dit boek maak je kennis met de werkingsmechanismen en de stofwisselingsprocessen van het menselijk lichaam en de functies en reacties daarvan op onze voeding.

We maken kennis met menseigen voeding en de mogelijkheid om voor menseigen voedingsmiddelen te kiezen, overheerlijke menseigen recepten te bereiden en een leven te leiden zoals onze genen het bedoeld hebben.

Loading...

Het gaat om ons en onze gezondheid

Steeds meer mensen merken dat hun dagelijkse voeding en de omgeving waarin ze leven de oorzaak zijn van hun gezondheidsproblemen. Wonderdiëten en ook de conventionele geneeskunde bieden bij chronische ziekten nauwelijks oorzaakgerichte oplossingen. De oplossing ligt in de kracht van menseigen voeding, want alleen menseigen voeding kan ingrijpen op verschillende oorzakelijke niveaus van chronische ziekten zoals een verstoorde stofwisseling en ons gedrag.

Kookboek, vakboek, gezondheidsboek... en nog veel meer

Het boek "Word Weer Mens" kan onze visie op gezondheid en voeding veranderen. Sommige mensen zeggen zelfs, dat er een leven voor en na het lezen van dit boek is. In het boek staan zowel harde wetenschappelijke feiten met betrekking tot de verschillende werkingsmechanismen in ons lichaam, die een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van chronische ziekten, als fantastische recepten en prachtige foto’s die al onze zintuigen aanspreken. Het geeft ons op fascinerende wijze inzicht in de wereld van de klinische psychoneuroimmunologie, waarbij het om meer gaat dan gezonde voeding. Word Weer Mens gaat over de werking van voedselbestanddelen en hun combinaties en de invloed hiervan op ons lichaam.

Loading...

Voeding = voeding?

Om te begrijpen welke voedingsmiddelen op onze planeet bedoeld zijn voor Homo sapiens, moet de gehele evolutionaire ontwikkeling van de mens in ogenschouw genomen worden. Zo kunnen bijvoorbeeld bepaalde voedingsmiddelen een ontstekingsreactie uitlokken terwijl anderen een ontstekingsremmende werking hebben. Deze laatsten kunnen zo als therapie worden ingezet.

Een hoofdstuk gaat over het functioneren van de darm en welke voedingsmiddelen onze darm schaden of juist helpen. Hierin komen ook minder bekende verbanden aan de orde, zoals de invloed van voeding op onze besluitvorming. Aan de hand van talrijke wetenschappelijke onderzoeken wordt dit eenvoudig en logisch uitgelegd.

Loading...

De terugkeer van Homo sapiens

Voor dit naslagwerk werden honderden nieuwe wetenschappelijke studies geëvalueerd en vertaald naar begrijpelijke informatie, dagelijks makkelijk te bereiden recepten en veranderingen die we zelf kunnen doorvoeren. Het boek bevat meer dan 70 recepten, die zijn toegespitst op onze specifieke menselijke stofwisselingsprocessen. Met behulp van 13 universele fysiologische werkingsmechanismen laat het boek zien hoe ons lichaam functioneert en hoe we effectief invloed hierop kunnen uitoefenen. Verder is er in dit boek een hoofdstuk opgenomen, dat ons meer kennis en inzicht verschaft over vlees, melk, vetten, water, en andere voedselbestanddelen. Ook de basis van het koken, voeding voor kinderen en zeer uitvoerige instructies om gewicht te verliezen komen hier aan bod. Het boek biedt de lezer niet alleen vele receptideeën en gezondheidstips. Het biedt veel meer, namelijk strategieën om succesvol aan de eigen gezondheid en ons prestatievermogen te werken.

Het is zo spannend, dat sommige lezers het boek van begin tot het einde verslinden – en dan met veel plezier aan het koken slaan.

Loading...

Bestellen

€49,90 (Incl. BTW)

Levertijd 5-10 werkdagen

Menseigen en gezonde keuken voor de mens: van kind tot senioren, voor gezonden en zieken, hobbykoks, sporters, leken en gezondheidsexperts.

Over de auteur

Loading...

Dr. Leo Pruimboom

Biochemicus, fysiotherapeut en grondlegger van de klinische psychoneuroimmunologie.

Met jaren van pionierswerk en voor een groot deel als Don Quijote is Leo door de wereld getrokken om de klinische PNI groot te maken. Dit gezamenlijk met onmisbare mensen waaronder de medegrondlegger van de kPNI Prof. Dr. Bram van Dam, de medeoprichter van Natura Foundation Rik Bogaerds en de pioniers binnen de kPNI, Tom Fox, Dany Serna, Elena Lopez en Pablo Martinez.

Daniel Reheis

Na meer dan tien jaar in alle bereiken van de vooraanstaande gastronomie gewerkt te hebben, is Daniel nu actief als expert en docent voor de kPNI.

Als wetenschapper is hij grondlegger van artgerecht.com. Naast zijn plezier in het koken ontdekte hij zijn passie voor de complementaire geneeskunde. Op zoek naar de zin van het leven tijdens zijn studies fysiotherapie, filosofie en theologie, raakte hij hevig teleurgesteld. Het besef, dat noch wijsheid, noch religie noch de moderne geneeskunst een antwoord konden geven op chronische welvaartsziekten, legde de grondsteen voor een lange zoektocht naar nieuwe antwoorden. Hij zag onder ogen, dat zoveel mogelijk aspecten van ziekte en gezondheid in ogenschouw moeten worden genomen om de bij de complexe aard van de mens passende manier van leven te kunnen nastreven. Deze erkenningen moeten vervolgens in simpele maatregelen worden omgezet, die in het dagelijks leven makkelijk toepasbaar zijn. Vandaag de dag ziet hij het als zijn missie, menseigen oplossingen voor de mens van vandaag te vinden. In dit boek komen zijn passie en zijn werk op unieke wijze samen.

Loading...
Loading...

Bestellen

€49,90 (Incl. BTW)

Levertijd 5-10 werkdagen

Mis het proefschrift van Leo niet

Loading...

The multiple faces of the human immune system

Dit boek bevat diverse hoogspannende wetenschappelijke artikelen, die vanuit verschillende gezichtspunten een licht werpen op het menselijke immuunsysteem. Er ontstaat een volledig nieuw beeld van een fascinerend systeem van organen en cellen, dat er volledig toe dient om de grenzen van het individu langdurig te beschermen. In zijn uiterst complexe samenstelling beschermt het de mens tegen ziekteverwekkers, toxines en parasieten, en ook tegen eigen cellen, die ons door controleverlies dreigen aan te vallen.

De mens bezit het meest gedifferentieerde immuunsysteem van alle levende wezens. Het is ontstaan gedurende miljoenen jaren van evolutie waarin Homo sapiens op zijn triomftocht door de wereld steeds weer geconfronteerd werd met nieuwe immunologische uitdagingen, maar ook werd overrompeld door de snelle ontwikkelingen van de laatste eeuw. Dr. Leo Pruimboom laat in dit werk op indrukwekkende wijze zien hoe het aanpassen van onze manier van leven aan vroegere tijden ons immuunsysteem kalmeert en het in staat stelt om zijn oorspronkelijke taak weer uit te voeren – de individuele mens verdedigen tegen gevaren van buitenaf.

Loading...

The Multiple Faces Of The Human Immune System

€39,90 (incl. BTW)

Levertijd 5-10 werkdagen

Loading...

Word Weer Mens + The Multiple Faces Of The Human Immune System

€79,90 (incl BTW)

Levertijd 5-10 werkdagen

Loading...
Masterclass - (top)sport met Dr. Leo Pruimboom

kPNI als weg tot succes in (top)sport

Tijdens deze masterclass geeft Dr. Leo Pruimboom de huidige state-of-the-art theoretische onderbouwing en praktische aangrijpingspunten over trending topics binnen de topsportwereld.

24 & 25 juni van 9:00 tot 17:00 uur in Melle (BE)

Live €375,- (inclusief PNI-lunch)
Livestream €325,-

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Loading...
Masterclass - (top)sport met Dr. Leo Pruimboom

kPNI als weg tot succes in (top)sport

Tijdens deze masterclass geeft Dr. Leo Pruimboom de huidige state-of-the-art theoretische onderbouwing en praktische aangrijpingspunten over trending topics binnen de topsportwereld.

24 & 25 juni van 9:00 tot 17:00 uur in Melle (BE)

Live €375,- (inclusief PNI-lunch)
Livestream €325,-

Heb je al een account?

Log dan eerst in om daarna je bestelling af te ronden. Nadat je bent ingelogd kom je weer terug op deze pagina.

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *