SNRO-geaccrediteerd
Onze opleiding tot klinisch psychoneuroimmunoloog is een basisberoepsopleiding op hbo-conform niveau
We zijn trots op de SNRO-accreditatie voor onze opleiding tot klinisch psychoneuroimmunoloog. Hiermee voldoen we aan de norm van 200 ECTS op hbo-conform niveau.
Therapeuten die zich willen aansluiten bij een beroepsvereniging zijn verplicht om voor 1 januari 2025 aan een norm van 240 ECTS te voldoen. Het combineren van onze opleiding met die van medische basiskennis of een andere (para)medische opleiding van 40 ECTS is daarvoor dus voldoende.
kPNI bij PNI Nederland is nu een 2, 3 of 4-jarige basisberoepsopleiding op hbo-conform niveau *
* Wil je in aanmerking komen voor de beroepstitel geaccrediteerd door de SNRO dan zijn 4 succesvol afgeronde jaren vereist. Je kunt natuurlijk ook zonder de SNRO accreditatie PNI studeren.
Vanwege deze accreditatie hebben wij een aantal veranderingen voor onze opleiding doorgevoerd. De allergrootste en ook de mooiste verandering is de toevoeging van een vierde jaar (PNI4).
Inschrijven voor het vierde jaar is alleen mogelijk als je reeds PNI1, PNI2 én PNI3 (Plus of +1) voltooid hebt en gaat via je profiel op onze website.
4e jaar alleen in Nederland
Wat belangrijk en handig is om te weten; het 4e jaar wordt alleen in Nederland aan de opleiding toegevoegd. PNI Europe is een internationale opleiding en daarom blijft het derde jaar ons masterjaar.
Belgen zijn van harte welkom om het vierde jaar te volgen, maar kunnen geen aanspraak maken op de SNRO-accreditatie.
Heb je voor 2019 jouw studie kPNI afgerond?
Volg dan eerst het overgangsjaar
De diploma’s die zijn behaald voor 2019 zijn niet hbo-conform. Om toch een certificaat met een hbo-conform SNRO-keurmerk te kunnen uitgeven voor studenten die voor 2019 hun kPNI diploma hebben behaald is er voor hen een overgangsjaar gecreëerd. Dit overgangsjaar bestaat uit de modules en componenten die in het SNRO geaccrediteerde programma zijn opgenomen en waaraan zij nog niet hebben voldaan.
Wil je geen aanspraak maken op de SNRO-accreditatie dan ben je uiteraard van harte welkom om meteen, zonder overgangsjaar, in te stromen in het vierde jaar.
Heb jij je havo-, vwo of mbo-4 opleiding afgesloten? Kies dan voor het prachtige beroep klinisch psychoneuroimmunoloog!
Wat betekent het inhoudelijk voor de opleiding?
Om een leerjaar volgens de SNRO-richtlijnen af te sluiten dienen de volgende onderdelen met positief resultaat te worden afgesloten:
- Tentamen per module
- Examen
- Integratie groepswerk
- Klinische praktijkmodules
- Mentorprogramma
Tentamen per module
Per module moeten er specifieke opdrachten gemaakt worden en een tentamen. Dit is per module verschillend. Dit kan een mindmap zijn, een multiple choice opdracht, een casus uitwerken etc.
Examen
Per leerjaar volgt een examen van multiple choice vragen, 1 open vraag en een casus.
Voor PNI1 en PNI2 28 multiple choice vragen, voor PNI3 44 en PNI4 48.
Integratie groepswerk
In groepen van ongeveer vijf studenten zal er per module een groepsopdracht van 20 uren moeten worden gedaan.
Klinische praktijkmodules
Pas de geleerde kennis toe in de praktijk! Per jaar volg je drie dagen praktijkmodules.
Voor het eerste jaar (PNI1) geldt dat er alleen meegekeken wordt, online of live, om te leren en observeren.
Mentorprogramma
Je krijgt een mentor toegewezen voor vragen en begeleiding.
Deze veranderingen zijn vanaf leerjaar 2022/2023 een optie binnen onze opleiding (zie panel hieronder). Als je niet alle onderdelen hebt afgerond kom je niet in aanmerking voor de SNRO-accreditatie (200ECTS) en het diploma. Dan ontvang je een aanwezigheidscertificaat indien je 80% aanwezig bent geweest. Inhalen van deze onderdelen is daarna dus niet meer mogelijk.
Je kunt de opleiding ook doen zonder de SNRO accreditatie.
Je doet dan niet mee met de extra onderdelen die de SNRO vereist zoals de groepsopdrachten, presentaties en de extra opdrachten in jaar 4. De studiebelasting is in dat geval aanmerkelijk minder, maar je kunt dan ook niet de beroepstitel voeren. Je bent overigens wel van harte welkom om mee te doen met de praktijkmodules, module tentamens en examens, ter lering en vermaak.
Wat betekent het voor bestaande studenten?
De situatie per student kan verschillen. Wil je in aanmerking komen voor de SNRO-accreditatie dan zul je voor alle 4 de jaren PNI moeten voldoen aan de eisen die de SNRO daaraan stelt.
Ben je bijvoorbeeld lesjaar 2022/2023 begonnen aan PNI3 dan heb je voor PNI1 en PNI2 nog de praktijkmodules, tentamens, groepswerk etc moeten inhalen.
Heb je voor 2019 jouw derde jaar PNI afgerond? Dan wijkt het curriculum van jouw opleiding dusdanig af of is dusdanig verouderd dat je bepaalde modules zult moeten doen / inhalen. We hebben hiervoor het overgangsjaar gecreëerd.
Kijk in je profiel op onze website als je exact wilt weten wat je al dan niet in moet halen om in aanmerking te komen voor de SNRO-accrediatie.
Hoe ziet de ECTS indeling eruit?
Medische basiskennis of (para)medische opleiding | 40 ECTS |
Inleiding tot de kPNI | 19 ECTS |
PNI 1 | 45 ECTS |
PNI 2 | 46 ECTS |
PNI 3 | 45 ECTS |
PNI 4 | 51 ECTS |
Stichting Nederlands Register voor Opleidingen (SNRO)
De SNRO is een onafhankelijk instituut voor kwaliteitsborging van beroepsopleidingen in het particulier onderwijs. Gericht op de integrale en complementaire gezondheidszorg. Het is een landelijk opererende, onafhankelijke partner in het accreditatieproces en laat zich niet beïnvloeden door commerciële belangen. Een accreditatie van de SNRO betekent dat een opleiding is beoordeeld op inhoudelijke materialen en didactische kwaliteit.
Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.
We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)