Intermittent Living Coach

Een opleiding van 5 dagen en 6 nachten.

The use of ancestral challenges as a vaccine against the damaging effects of modern life.

Curriculum Locaties, data, prijzen en inschrijven

Het Intermittent Living concept

Het Intermittent Living Concept is gedurende 11 jaar ontwikkeld met behulp van twee basisonderzoeken; 'The study of origin' en 'Intermittent Living'. In totaal zijn 201 mensen onderzocht waaronder gezonde personen, zittende mensen, topsporters en mensen met verschillende ziektebeelden. De resultaten van onze studies zijn gepubliceerd in gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften en de grondlegger van dit concept, Dr. Leo Pruimboom, is erop gepromoveerd aan de Universiteit van Groningen.

Het concept is gebaseerd op de wetenschap achter de werking van hormetische prikkels zoals kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia (CO2-therapie), medicinale hypoxie (lage O2-therapie), sauna, intermittent fasting en intermittent drinking. Daarnaast worden combinaties van secundaire plantenstoffen gebruikt om de hormetische prikkels optimaler te laten werken.

Hormese staat voor 'wat je niet doodt, maakt je sterker'. Een oude volkswijsheid die nu gelukkig beschouwd wordt als wetenschappelijk bewezen en waarvoor een eigen geïndexeerd tijdschrift bestaat 'Dose Response'.

Wat je niet doodt, maakt je sterker.
Loading...

Centraal binnen het Intermittent Living Concept staat de rol van een uniek werkingsmechanisme met directe invloed op 270 genen en de meeste vitale processen in het lichaam van zo goed als alle organismen. Het Intermittent Living Concept zelf behoort tot de moderne manier van ziekteverklaring genaamd systeemgeneeskunde.

Net zoals in de kPNI staat niet het symptoom centraal, maar de ‘black box’ of ‘film’ die geleid heeft tot ziekte. Dit wordt op haar beurt het 'diseasome' (Nederlands 'ziekteoom') genoemd (analoog aan bijvoorbeeld het genoom). De belangrijkste stof binnen het 'ziekteoom' is Nuclear factor – erythroid 2 p45 – related factor (nrf2). Een transcriptiefactor (stof die genactiviteit beïnvloedt) die meer dan 240 geactiveerde genen en 30 geremde genen beïnvloedt en zelf hormetisch is.

Dit betekent dat de activiteit van nrf2 niet te hoog en niet te laag behoort te zijn. Dit is precies wat je leert; hoe kunnen we de activiteit van nrf2 zo beïnvloeden dat het beschermt (care) of heelt (cure) en geen negatieve effecten achterlaat.

The use of ancestral challenges as a vaccine against the damaging effects of modern life.

Het probleem

Het moderne leven is vol met stressfactoren die voor Homo sapiens nieuw zijn. Zo nieuw op het platform van de evolutie dat het niet eens als een druppel gezien kan worden. Vele stressfactoren vallen buiten de invloedssfeer van het individu. Voorbeelden zijn luchtvervuiling, lichtvervuiling en alle nanopartikels en plastic in voeding. Natuurlijk moeten we er met zijn allen voor zorgen dat de aarde beschermd wordt tegen al deze natuuraanslagen; desalniettemin hebben wij en onze kinderen er nu last van.

De oplossing

Beter ontgiften, anti-ontstekingswegen aanboren, metabool optimaal functioneren, herstel van besluitvorming en dat via activatie van 240 genen en hun producten door intermitterend te leven.

Voordelen

Voor een Intermittent Living Coach

 • Optimaal gebruik maken van bekende evolutionaire prikkels om de mens te beschermen tegen de negatieve effecten het moderne leven.
 • Het hebben van een optimaal model voor het herstel en behoud van gezondheid.
 • Het hebben van protocollen die individueel, maar ook in groepsverband kunnen worden omgezet.
 • Mogelijk gebruik maken van een franchise model.

Intermitterend leven, intern

48 uur verdeeld over 6 dagen

Je slaapt in een hotel om gezamenlijk, op een praktische manier, het Intermittent Living Concept eigen te maken.

Let op; De opleiding is intern en dat betekent dat je in een hotel slaapt en praktisch het Intermittent Living Concept eigen gaat maken. Voeding en overnachting zijn natuurlijk inbegrepen bij de prijs. Tevens worden er bloedmonsters genomen om de effecten van het Intermittent Living Concept bij jezelf te meten.

Loading...
Activiteiten
 • Intermittent hypoxia
 • Intermittent hypercapnia
 • Exposure to cold
 • Intermittent fasting
 • Intermittent hydration
 • Varied diet + Fermented diet
 • Training of the human origin
 • Exposure to heat (sauna)
 • Mindfullness
 • Deep learning
We will teach you how to apply these strategies in the day-to-day life in an easy way.

It is a question of regaining control over our physical and mental health.

Veelgestelde vragen

Curriculum en praktische informatie

Curriculum Praktische informatie
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Nieuwe data en locaties toegevoegd!

Intermittent Living Coach
Loading...

Een opleiding van 5 dagen en 6 nachten

Ervaar zelf wat kortdurende extreme koude, therapeutische hypercapnia, medicinale hypoxie, sauna, intermittent fasting en intermittent drinking met je doet. En laat vanuit die ervaring mensen in je praktijk kennismaken met het Intermittent Living-concept.

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *