Inleiding tot de klinische Psychoneuroimmunologie

Online e-learning (voor)opleiding

Met deze opleiding krijg je fundamenteel inzicht in de basis van complexe werkingsmechanismen en hoe alle lichamelijke systemen met elkaar verbonden zijn. Biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toegepast volgens de klinische PNI. Een ideale introductie en inleiding als je wil starten met PNI 1.

De 'Inleiding tot de kPNI' wordt geaccepteerd als vooropleiding voor de 4-jarige kPNI opleiding i.c.m. minimaal Medische Basiskennis 40ECTS volgens de PLATO norm.

Loading...

Een fundamenteel inzicht in de basis van complexe werkingsmechanismen. Alleen vanuit die benadering kunnen we de grote gezondheidsvraagstukken van onze tijd aanpakken. Als klinisch PNI-therapeut heb je daarom kennis van psychologie, neurologie en immunologie nodig. Maar ook van bijvoorbeeld evolutiebiologie, (oer)voeding en bewegingswetenschappen.

Door deze brede integratieve benadering is de PNI-behandeling persoonlijk en effectief en sluit optimaal aan bij de eigen medische achtergrond van jouw patiënten.

Deze opleiding behandelt de thema’s:

  • Voeding als medicijn; nutrigenetics en nutrigenomics.
  • Kwantumfysica, bewustzijn en klinische PNI; mythologie versus wetenschap
  • Medische fysiologie en biochemie (op de mens toegepaste biochemie)
  • De biologie van het bioritme, timing van voedsel, beweging en gedrag
Biology is nothing without evolution and medicine is nothing without biology.

Theodosius Dobzhansky

Doelstelling

Het doel van de Inleiding tot de klinische PNI is een gedegen vooropleiding te bieden voor therapeuten en artsen die de opleiding kPNI 1 willen gaan volgen. Daarnaast biedt het een verdieping in kennis over de biochemie en biologie van voeding aan afgestudeerde kPNI-therapeuten, artsen of studenten in opleiding.

Vorm

Om studenten op elk gewenst moment en op eigen tempo deze opleiding te laten volgen is gekozen voor een online e-learning variant. Deze bestaat uit 6 educatieve video's (12 uur totaal) waarin het curriculum behandeld wordt. Bij inschrijving krijgt de student toegang tot een eigen beveiligde online omgeving waar de video's gedurende 3 maanden onbeperkt te bekijken zijn.

Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen voor deze opleiding.

Duur van de opleiding

De totale opleidingsduur is 12 uur verdeeld over 6 modules (per module 1 video van zo'n 2 uur).

Studiebelasting

De studiebelasting is 12 uur aan videomateriaal. Bij elke module is een presentatie in PDF beschikbaar en de wetenschappelijke artikelen. De studiebelasting van de artikelen is gemiddeld 7 pagina's per uur.

Accreditatie

19 ECTS

Taal

Alle lessen worden in het Nederlands gegeven.

Lesmateriaal

Het lesmateriaal bestaat uit (per module) 1 video van zo'n 2 uur, een presentatie in PDF en +- 40 wetenschappelijke artikelen.

Docent

Dr. Leo Pruimboom.

Examinering/afronden van de opleiding

Deze opleiding kent een examen (24 multiple-choice vragen). Indien je geen examen wilt doen krijg je een bewijs van deelname. Na inschrijving is er maandelijks aan het einde van de maand een examen mogelijkheid. Na 3 maanden ontvang je een uitnodig per mail.

Opleidende instantie

Alle onderdelen van de opleiding worden verzorgd door docent(en) van PNI Nederland en/of door docenten van partners van PNI Nederland.

Data

Na inschrijving kan de student direct starten. De video's zijn gedurende 3 maanden beschikbaar en kunnen in eigen tempo worden bekeken.

Kosten

De opleiding kost €365*.

*Er wordt geen btw in rekening gebracht.

Annuleringsvoorwaarden

Zie algemene leveringsvoorwaarden.

Inschrijven

Online e-learning opleiding 'Inleiding tot de kPNI' - €365

En ontdek hoe je biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toepast volgens de klinische Psychoneuroimmunologie.

Programma

VideoCurriculum
1Inleiding; leerdoelen, verwachtingen en samenvatting van wat er gaat komen
1Nutrigenomics en nutrigenetics. Voeding, beweging, timing, gedrag
2Voeding binnen een medisch model
2Voeding als medicijn
3Medische fysiologie en biochemie 1: Hoe werken enzymen eigenlijk? Klinische chemische waardes; waar of niet waar? De functie van receptoren.
3Medische fysiologie en biochemie 2: Hormonen.
4Medische fysiologie en biochemie 3: Transmitters
4Medische fysiologie en biochemie 4: Systeemgeneeskunde
5Systeemgeneeskunde; op weg naar de klinische PNI
5Quantum physica; inleiding en toepasbaarheid?
5Systeemgeneeskunde; wat is homeostatisch geregeld en wat niet. Het in kaart brengen van onafhankelijke risicofactoren
5Wat is dan 'normaal'; jodium, omega 3-vetzuren, selenium, fructose, Neu5Gc, natrium, beweging, liefde, spiritualiteit?
6It’s all about energy
6De verandering is de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil
6Klinische PNI; een patiëntencasus
Module 1 - Nutrigenomics en Nutrigenetics (2:10)

Deze module start met een korte inleiding over de klinische Psychoneuroimmunologie (kPNI) in het algemeen. Daarna vertelt Dr. Leo Pruimboom over de rol van voeding, beweging en ritmes binnen het totaalconcept van gezondheid van de homo sapiens. Wie zijn we? Hoe bewegen we? Hoe voeden we ons? En hoe gedragen we ons?

Aan de hand van de wetenschap van nutrigenomics en nutrigenetics onderwijst Leo over de impact van voeding, gedrag en beweging op geïsoleerde genen. Zodat we in ieder geval weer zoveel mogelijk 'mens' worden.

Module 2 - Voeding als medicijn (2:17)

Voeding is één van de belangrijkste onderdelen van wat geneeskunde zou moeten zijn. Het wordt al duizenden jaren gezien als medicijn. Je vergroot er je weerstand mee, verbetert je gezondheid én verhoogt je IQ. In deze module gaat Leo in op zowel het effect van verschillende soorten voeding en voedingsstoffen, als op het effect van maaltijdfrequentie.

Ook de optimale tijden om te eten komen aan bod, met speciale aandacht voor intermittent fasting. Ontdek waarom ziekte gelijk staat aan een lekke barrière en wat de impact is van de omgeving op onze genen.

Module 3 - Van enzymen naar hormonen (2:26)

Energieverdeling is de drijvende kracht achter de evolutie en dat is mogelijk gemaakt door enzymen. In deze module leer je alles over het belang van enzymatische activiteit. En hoe dat positief te beïnvloeden is met beweging, voeding en gedragsverandering.

Leo vertelt over de neuronale en humorale verbindingen en over de enorme invloed van hormonen op ons gedrag, ons brein, het immuunsysteem en onze flexibiliteit.

Module 4 - Neurotransmitters en systeemgeneeskunde (2:13)

Welke rol hebben neurotransmitters in het communicatieve proces tussen de hersenen, het immuunsysteem, de maatschappij en de genen? En wat is het effect van stress op het immuunsysteem? Je leert hoe je de functie van transmitters beïnvloedt met beweging, voeding en gedragsverandering. En waarom en hoe je mensen met meerdere symptomen vrijwel altijd systemisch behandelt.

Leo vertelt over controle over het autonome zenuwstelstel en staat stil bij intermittent living. En ook bij de noodzaak om door pandemieën, de mens en de interacties te komen tot complete integrale geneeskunde.

Module 5 - Kwantummechanica en systeemgeneeskunde (2:08)

Systeemgeneeskunde wordt een must om mensen met chronische ziektebeelden te behandelen. In deze module leer je waarom kwantummechanica en systeemgeneeskunde onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Kwantummechanica is een wetenschap die in relatie tot biologie nog in de kinderschoenen staat. Desondanks weten we dat er belangrijke biologische processen zijn waarbij kwantumfysica een grote rol speelt.

Je leert alles over het ontstaan van leven en homo sapiens en wat dat betekent voor waar de wetenschap nu staat en hoe deze evolueert. Ook vertelt Leo meer over Intermittent Living als systeembehandeling.

Module 6 - It's all about energy (2:06)

In deze laatste module gaat Leo heel diep in op energie. Want herstel van de energieverdeling is doel nummer 1 voor elke patiënt met een chronische aandoening. Echt alles draait om energie. De evolutie gaat over energie. De belangrijkste wetmatigheid binnen geneeskunde is de manier waarop energie verdeeld hoort te worden binnen een organisme en tussen organismes. Je leert hoe je die energieverdeling weer kan reguleren.

Het concept Intermittent Living wordt in deze module nog uitgebreider behandeld, inclusief de toepasbaarheid in de praktijk.

In de verandering ligt de oplossing en de kleinste verandering maakt het grootste verschil.

Inschrijven

Online e-learning opleiding 'Inleiding tot de kPNI' - €365

En ontdek hoe je biochemie, fysiologie, biologie en anatomie toepast volgens de klinische Psychoneuroimmunologie.
Loading...
Masterclass - (top)sport met Dr. Leo Pruimboom

kPNI als weg tot succes in (top)sport

Tijdens deze masterclass geeft Dr. Leo Pruimboom de huidige state-of-the-art theoretische onderbouwing en praktische aangrijpingspunten over trending topics binnen de topsportwereld.

24 & 25 juni van 9:00 tot 17:00 uur in Melle (BE)

Live €375,- (inclusief PNI-lunch)
Livestream €325,-

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren
Loading...
Masterclass - (top)sport met Dr. Leo Pruimboom

kPNI als weg tot succes in (top)sport

Tijdens deze masterclass geeft Dr. Leo Pruimboom de huidige state-of-the-art theoretische onderbouwing en praktische aangrijpingspunten over trending topics binnen de topsportwereld.

24 & 25 juni van 9:00 tot 17:00 uur in Melle (BE)

Live €375,- (inclusief PNI-lunch)
Livestream €325,-

Heb je al een account?

Log dan eerst in om daarna je bestelling af te ronden. Nadat je bent ingelogd kom je weer terug op deze pagina.

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *