Opleidingen

Onze opleidingen worden ontwikkeld door een groep zeer gerenommeerde wetenschappers uit verschillende landen, die zelf allemaal als arts/therapeut werken met klinische PNI en het Intermittent Living Concept.

Inleiding tot de kPNI Klinische Psychoneuroimmunologie Intermittent Living Coach

Deze constructie zorgt ervoor dat de opleidingen wetenschappelijk sterk zijn en je tegelijkertijd klaar stomen voor de praktische toepassing van het geleerde.

Het feit dat we aanwezig zijn in verschillende landen en continenten maakt dat onze docenten continu bijleren op het niveau van cultuur en maatschappij. Deze kennis wordt daarna opnieuw vertaald in toepasbare PNI binnen de opleidingen, waardoor we continu up to date en aangepast aan het heden blijven.

We kunnen bijvoorbeeld niet meer voorbij gaan aan de klimaatverandering en de impact op de gezondheid van de mens, het dier, de planten en de hele aarde op zich. PNI Nederland hoort daarom ook 'sustainable' te functioneren.

PNI Nederland functioneert ‘sustainable'

Een aantal voorbeelden daarvan zijn dat we eigenlijk niets meer willen printen, waar mogelijk leslocaties zoeken in de natuur en samenwerken met kleine locaties waar we gezamenlijk kunnen zorgen voor natuurbescherming (b.v. opletten op gebruik van plastic). Ook de interventies die we ontwikkelen behoren met deze filosofie overeen te komen. Daar waar mogelijk worden dan ook vooral (maar niet alleen) natuurlijke interventies aangeboden, variërend van leefstijlgeneeskunde, via deep learning technieken (dat vervuilt zeker niet) tot en met het gebruik van neurotraining.

We kunnen niet meer voorbij gaan aan de klimaatverandering en de impact op de gezondheid van de mens, het dier, de planten en de hele aarde op zich.

Inleiding tot de kPNI

Online (voor)opleiding €365 (zelfstudie)

Ontdek de basis van complexe werkingsmechanismen en hoe alle lichamelijke systemen met elkaar verbonden zijn.

In uitgebreide video's leert Dr. Leo Pruimboom je de basis van de klinische Psychoneuroimmunologie. Leer in je eigen tempo, wanneer het jou uitkomt. Inclusief diverse naslagdocumentatie.

Krijg inzicht in de thema’s:

  • Voeding als medicijn
  • Kwantumfysica en bewustzijn
  • Medische fysiologie en biochemie
  • Biologie van het bioritme en timing van voedsel
  • Beweging en gedrag
3 of 4-jarige opleiding

Klinische Psychoneuroimmunologie

Vanaf module 1 word je opgeleid om direct aan de slag te gaan met het kunnen identificeren en beïnvloeden van de twee centrale mechanismen die achter chronische ziekte steken; lekke barrières en laaggradige ontsteking.

Klinische PNI is een 3 of 4-jarige opleiding met een optie tot een master propio titel van de pauselijke Universiteit van Salamanca. Deze stap is geweldig met betrekking tot onze academische ambities en het verder groot maken van klinische PNI wereldwijd. Je kunt de master titel al voeren na het slagen voor PNI jaar 3. Het volgen van het SNRO traject is hiervoor niet vereist.

Onze opleiding tot kPNI-therapeut voldoet aan de norm van 200 ECTS op hbo-conform niveau (SNRO). Met een goed gevolg afleggen van de, door de SNRO geaccrediteerde, 4-jarige opleiding geeft je recht op de titel 'klinisch Psychoneuroimmunoloog'. Je kunt de opleiding ook doen zonder de SNRO accreditatie. Je doet dan niet mee met de extra onderdelen die de SNRO vereist zoals praktijkmodules, tentamens, examens ed. De studiebelasting is dan aanmerkelijk minder. Je mag dan echter ook de titel niet voeren. Meer informatie over de SNRO accreditatie

Loading...
Evolutionaire biologie, antropologie en systeem geneeskunde

Verder zijn alle opleidingen van PNI Nederland gebaseerd op evolutionaire biologie, antropologie en systeemgeneeskunde. Systeemgeneeskunde gaat uit van werkingsmechanismen en gebruikt symptoomkennis als een werktuig om verstoorde werkingsmechanismen in kaart te brengen.

Klinische PNI is daarmee haar tijd ver vooruit; terwijl systeemgeneeskunde nog in haar kinderjaren is, is klinische PNI al 32 jaar 'oud'. 32 jaar ontwikkeling op systemisch gebied heeft ervoor gezorgd dat we een 'diagnosekast' en een 'interventiekast' hebben kunnen ontwikkelen waarin 64 werkingsmechanismen verwerkt zijn. Deze twee 'kasten met 64 laden' zijn dan ook de rode lijn van alle PNI opleidingen.

Accreditatie

Klinische Psychoneuroimmunologie is als opleiding geaccepteerd door;

SNRO (hbo-conform) KTNO BATC MBOG NWP VBAG NVST
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...
Loading...

Onze opleiding tot kPNI-therapeut voldoet aan de norm van 200 ECTS op hbo-conform niveau (SNRO).

Therapeuten die zich willen aansluiten bij een beroepsvereniging zijn verplicht om voor 1 januari 2025 aan een norm van 240 ECTS te voldoen. Het combineren van onze opleiding (200 ECTS) met die van medische basiskennis of een andere (para)medische opleiding van 40 ECTS is daarvoor dus voldoende.

Let op; Je kunt de opleiding ook doen zonder de SNRO accreditatie. Je doet dan niet mee met de extra onderdelen die de SNRO vereist zoals praktijkmodules, tentamens, examens ed.

Loading...
Kortdurende opleiding

Intermittent Living Coach

Hét universele concept voor gezondheid.

De opleiding Intermittent Living Coach is een kortdurende opleiding voor alle mensen die willen werken met leefstijlgeneeskunde die werkt en met een hoge therapietrouw.

Juist dat laatste feit is essentieel om succes te hebben met leefstijlgeneeskunde.

In korte tijd grote veranderingen

Intermittent Living is veel meer dan het veranderen van het voedingspatroon en een bewegingsplan. Het is het toepassen van bepaalde 'prikkelende' stimuli die in korte tijd grote veranderingen op metabool en immunologisch teweeg brengen.

Door het feit dat men dit niet iedere dag hoeft te doen maar juist intermitterend zorgt ervoor dat cliënten/patiënten het veel langer volhouden.

Tijdens de opleiding leef je intermitterend om zelf waar te nemen wat dit proces met je doet. Daarmee ben je niet alleen een Intermittent Living Coach, maar ook een Intermittent Living expert door eigen ervaring.

Intermittent Living is veel meer dan het veranderen van het voedingspatroon en een bewegingsplan.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Heb je al een account?

Log dan eerst in om daarna je bestelling af te ronden. Nadat je bent ingelogd kom je weer terug op deze pagina.

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *