Hoe ziet jouw PNI zomer eruit?

It's all about positive energy!

Hier zijn we dan, alweer het einde van weer een jaar PNI. Waar de P heeft gestaan voor prachtig. Want wat was het een mooi en veelbewogen jaar. Niet alleen door de 'sitting breaks' of door het bewegen op de nuchtere maag. Het was een bewogen jaar door de P van persistentie. Want doorzettingsvermogen is iets wat een PNI'er karakteriseert. Ons allemaal.

Door persistentie hebben we allen persoonlijke, maar ook academische mijlpalen behaald. Door persistentie hebben we een accreditatie toegewezen gekregen van de SNRO. Waardoor onze opleiding nu officieel HBO-geaccrediteerd is. De P staat voor 'proud': op jou. Op ons team. En op ons vak: kPNI is een beroep waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

De P staat voor perspectief, uitzicht, het grotere geheel. We zijn niet alleen geaccrediteerd, maar hebben ook een heuse leerstoelgroep in de klinische PNI verkregen: gezamenlijk met de Universiteit van Granada, campus Melilla in Spanje. Hiermee is de klinische psychoneuroimmunologie een officieel onderzoek domein. Een ongekend grote stap met veel kansen om onze academische horizon verder te verbrede

De P staat voor pionieren, passie en voor (dr. Leo) Pruimboom. Onze eigen Don Quichot die elk jaar de PNI weer vol toewijding een stap verder brengt. Stappen zoals de baanbrekende publicatie in toonaangevende wetenschappelijke tijdschrift ‘Nutrients’, over COVID-19 en de rol van SOCS1/3. Een geheel nieuw universeel werkingsmechanisme waar we nog veel over zullen gaan horen. Maar ook de toevoeging van een vierde jaar aan het curriculum van PNI: moderne geneeskunde die werkt. Vol ‘food for thought’, met modules zoals ‘voeding als medicijn’. Praktisch, direct toepasbaar in de kPNI praktijk.

De P staat voor perpetuum mobile: altijd in beweging. En hoewel we in de kPNI nooit stilzitten, staat de P ook voor pacen. Voor versnellen, maar ook vertragen op het juiste moment. De vakantieperiode komt eraan, ga jij versnellen of juist even op de rem? Wellicht heb je tijd om eindelijk het boek ‘Word weer mens’ te lezen. Of maak je de Homo sapiens in jezelf wakker tijdens een van de Intermittent Living weken. Wellicht staat de P toch voor prikkelen - van je intellect - en doe je de inleiding in PNI of neem je de tijd om een van de Webinars terug te kijken. Wat het ook gaat zijn, moge de P van plezier je motivator zijn.

De P staat voor de parasympathicus, die we kunnen stimuleren door te ontspannen. Zo belangrijk na een druk en bewogen jaar. Door tijd door te brengen met de mensen die ons dierbaar zijn. De P staat voor proeven. De zintuigen stimuleren met alles wat de zomer te bieden heeft. De zon op onze huid voelen, ons systeem voeden met vitamine D. Perspectief veranderen. In een ander, of eigen land, nieuwe dingen proberen: je blik verruimen. Of juist de tijd nemen in jezelf te terug te keren – stil te staan - en op die manier nieuwe inzichten verkrijgen. Voor pizza (met vier kazen) en een goed glas wijn of bier: intermitterend toegepast - en genuttigd in fijn gezelschap - heel gezond. En ook nog oxytocine bevorderend, net als knuffelen en muziek maken. De P staat voor ‘Primum vivere deinde philosophari’. Volop leven deze zomer zodat we daarna weer vol energie samen kunnen filosoferen en leren. In de PNI - en de zomer - 'it's all about positive energy'.

En de batterij goed opladen is nodig, want de P staat ook voor plannen. Die hebben we weer volop voor het aankomende jaar. We staan klaar met een nieuw curriculum waar je je PNI hart weer naar hartenlust kunt ophalen. Met een P van Peru, waar in september een heel bijzondere Intermittent Living week gaat plaatsvinden. En voor publicaties. Want je zult weer veel van ons gaan horen het komende jaar.

Eigenlijk zien we niet alleen uit naar de P. Zoals het de PNI betaamd, zijn we universeel: we zien uit naar een nieuw jaar met alle letters van het alfabet. Een compleet jaar, zoals PNI complete geneeskunde is, en die samen beleven. Van A-Z. Met jullie: want de PNI-community is onze allerbelangrijkste schakel. Het grotere geheel.

Daarop zeggen wij proost, op jullie, op ons, op allemaal samen.

Daarop zeggen wij proost, op jullie, op ons, op allemaal samen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Intermittent Living x wereld-wonderlijk Peru

'Double magic'
Loading...

Wil jij onder begeleiding van Dr. Leo Pruimboom de gezondheidsvoordelen van het Intermittent Living concept beleven? En dat in het magische Peru? In de heilige vallei - waar de Inca cultuur overweldigend aanwezig is - met uitzicht op een van de wereldwonderen: de Machu Picchu?

Schrijf je nu in, er zijn nog een paar plekken beschikbaar!

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *