Wat is klinische Psychoneuroimmunologie?

Klinische PNI of Klinische Psychoneuro-endocrinoimmunologie is de medische tak van integratieve geneeskunde die het hoogste niveau van wetenschappelijk bewijs en een meer globale visie op de mens geniet.

Het is het medicijn van de oorsprong, de oorsprong van de ziekte en de oorsprong van de mens. Op basis van antropologie, sociologie, psychologie, geneeskunde, voeding en biologie (verwevenheid van alle lichaamssystemen en organen met elkaar en met de omgeving) zoeken en behandelen we de oorsprong van ziekten. Alleen als we begrijpen hoe iemand ziek is geworden en het pad ongedaan maken dat is afgelegd om een ​​nieuwe gezondheid te creëren, kunnen we een nieuw levensverhaal creëren dat anders is dan het verhaal dat de persoon tot nu toe heeft gehad.

Op basis van antropologie, sociologie, psychologie, geneeskunde, voeding en biologie zoeken en behandelen we de oorsprong van ziekten.
Loading...

Door elk geval grondig te bestuderen en te personaliseren (geen twee mensen zijn hetzelfde, geen twee ziekten zijn hetzelfde hoewel ze blijkbaar dezelfde naam hebben), is elke behandeling exclusief, gericht op elke situatie en persoon, en dit maakt het veel effectiever en efficiënt.

We weten dat hoe meer we onze levensstijl distantiëren van onze genetische programmering als mens, hoe meer incongruentie er is tussen onze genetica en onze epigenetica (levensstijl, omgeving, enz.), hoe groter de kans dat we ziek worden. Met klinische PNI helpen we de persoon om meer en meer mens te zijn, in alle opzichten, zowel biologisch als psychologisch, sociaal, mentaal ...

De klinische PNI kent geen grenzen, is oneindig en breidt zich elke dag meer uit, ondersteund door wetenschappelijk bewijs.

De klinische PNI kent geen grenzen, is oneindig en breidt zich elke dag meer uit, ondersteund door wetenschappelijk bewijs. Door te begrijpen hoe de systemen en organen van het lichaam met elkaar in verband staan; Aangezien de activiteit van het immuunsysteem onlosmakelijk verbonden is met die van het spijsverteringsstelsel, evenals die van het spierstelsel of het zenuwstelsel of het endocriene systeem, zien en weten we hoe we de tekorten en veranderingen die de persoon hebben geleid, kunnen herstellen en behandelen. ziek worden of die u niet in staat stellen van een optimale gezondheid te genieten. De behandelingen van de klinische PNI zijn totaal gevarieerd en worden elke dag meer uitgebreid, ze omvatten behandelingen en technieken van conventionele of allopathische geneeskunde evenals fytotherapie, aromatherapie, orthomoleculaire geneeskunde, voeding en diëtetiek, lichaamsbeweging, psychologie, sociologie, muziektherapie , lichaamstherapieën - geest en elke therapeutische benadering met wetenschappelijk bewijs. Klinische PNI is echte integratieve geneeskunde, die aanwezig zou moeten zijn in elke faculteit geneeskunde, verpleegkunde, fysiotherapie, psychologie ... het moet bekend zijn en worden toegepast door elke gezondheidswerker uit het veld waarin het als basis is opgeleid. Het is een wetenschap die alleen mag worden toegepast door gezondheidswerkers met universitaire graden of graden die hun gereguleerde kennis op een bepaald gebied van de menselijke gezondheid accrediteren, aangezien echte training in klinische PNI begint met concepten die verondersteld worden al eerder in de studie te zijn geleerd van de overeenkomstige graden en graden en voegt een veel diepere kennis toe van elk gebied van de mens.

PNI is meer dan 50 jaar geleden ontstaan

PNI is meer dan 50 jaar geleden ontstaan ​​als experimentele laboratoriumwetenschap, waarin de mens als een onlosmakelijk geheel werd gezien, toen bijvoorbeeld Candance Pert ontdekte dat lymfocyten (afweercellen) receptoren hebben voor opiaten (pijnstillende stoffen). ), iets dat onder het cartesiaanse denken dat tot dan toe de geneeskunde had gedomineerd, totaal ondenkbaar was. Duizenden ontdekkingen maakten het steeds duidelijker wat veel oude medische systemen zoals de traditionele Chinese geneeskunde of Ayurveda al wisten, namelijk dat we onafscheidelijk zijn van onze lichaamsdelen en onze omgeving.

Ongeveer 30 jaar geleden leidden internationale wetenschappers van het kaliber van Dr. Leo Pruimboom een experimentele wetenschap naar het echte leven. Zo veranderden ze de theorie in de praktijk en begonnen ze technieken, behandelingen en protocollen te ontwikkelen die volledig haalbaar zijn voor patiënten om uit te voeren en die hen ertoe brengen hun gezondheid en leven elke dag meer te verbeteren.

Dr. Leo Pruimboom is oprichter van PNI Europe, 's werelds toonaangevende school voor de opleiding van gezondheidswerkers in klinische PNI en waarvan de meeste bestaande PNI-scholen zijn afgeleid.

De echte klinische PNI gaat veel verder dan het behandelen van een veranderd spijsverteringsstelsel of een overmaat aan oestrogenen

De echte klinische PNI gaat veel verder dan het behandelen van een veranderd spijsverteringsstelsel of een overmaat aan oestrogenen, het gaat van een diepgaand begrip van de mens, zijn wereldwijde geschiedenis en zijn persoonlijke geschiedenis, van wie we voor ons hebben en welke geschiedenis erachter zit; Om deze reden kent het geen grenzen en biedt het een reactie en behandeling voor pathologieën en gezondheidsstoornissen die de conventionele geneeskunde alleen niet kan oplossen of alleen chronisch kan maken. In klinische PNI kunnen we, door de systemen van het lichaam te moduleren en bij te stellen, genezingen zien van gezondheidsstoornissen die de conventionele geneeskunde niet weet te classificeren of correct te behandelen (candidiasis, SIBO, chronische ontstekingen van onbekende oorsprong, chronische slapeloosheid, chronische pijn ... ), remissies van chronische pathologieën van decennia van evolutie spectaculaire verbeteringen in de kwaliteit van leven van mensen of begeleiden naar een waardige en vreedzame dood wanneer de ziekte niet kan worden gestopt en onvermijdelijk tot de dood leidt.

Het is zonder twijfel de beste optie voor volledig geïntegreerde gezondheid en verenigbaar met conventionele behandelingen als die er zijn.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Heb je al een account?

Log dan eerst in om daarna je bestelling af te ronden. Nadat je bent ingelogd kom je weer terug op deze pagina.

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *