Nascholing

Kanker en PNI

Gegeven 1 en 2 april & 7 juni 2022

Loading...
Loading...
Ik heb nog nooit zoveel enthousiaste gezichten gezien op een dag rond een thema als kanker.

Thomas D'havé kPNI Belgium

Terugkijken

Ruim 22,5 uur college
Deze nascholing is enkel voor kPNI-therapeuten en studenten die al aan de opleiding kPNI begonnen zijn.

€497,-

* De opnames zijn gedurende 3 maanden terug te kijken.

Een stand van zaken van het ziektebeeld kanker wereldwijd

Kanker staat niet meer gelijk aan het einde. Vanuit de klinische psychoneuroimmunologie zijn we in staat om zowel de conventionele als de complementaire geneeskunde te helpen. Door meerdere therapiecombinaties in kaart te brengen vergroten we de kans op genezing, overleving én succesvolle preventie. Met deze rol bereikt de kPNI als metadiscipline dan ook zijn waardevolle doel, namelijk om de brug te slaan tussen alle disciplines.

De kennis die je als kPNI-therapeut tijdens deze nascholing opdoet, is niet alleen toepasbaar voor mensen die lijden aan kanker, maar ook voor andere ziektebeelden. De COVID-19-kennisrace heeft kanker op een andere manier doen openbaren. Vaccins tegen COVID-19 beschermen misschien tegen kanker, maar COVID-19 kan ook kanker veroorzaken. Hoe werkt dat? Is glucosedeprivatie werkelijk een antikankerinterventie of net gecontraindiceerd? Je merkt het. In 2022 zijn er nog heel wat vragen te beantwoorden en daarom is deze nascholing een must om jouw kennis in en over de kPNI te updaten.

Kanker en de toekomst: relevante vraagstelling

Zijn er verbeterde preventieve programma’s ontwikkeld? Hebben meer mensen een vijfjaarsoverleving? Hoe gaat het met kinderkanker? Zijn er nog steeds grote verschillen tussen ontwikkelingslanden en ontwikkelde landen? Is er iets veranderd mbt de kennis over de mechanismen die leiden tot kanker? Is Warburg nog im Schwang? Kunnen voeding, beweging en andere lifestyle-interventies preventief, protectief en/of zelfs curatief werken? Staan we er in 2022 met de kPNI en de behandeling van kanker goed voor?

Ontelbaar veel vragen worden op deze nascholing onder de loep genomen. Tijdens dag 1 van de nascholing focussen we op de nieuwste inzichten m.b.t. immunologie, het brein en low grade inflammation (LGI). We bekijken de meest moderne parameters om LGI te diagnosticeren opdat we werkelijk preventief kunnen ingrijpen. Dag 2 gaat over kanker zelf: de oorzaken, mechanismen, uitbraak. Mechanismen die we kunnen beïnvloeden, oorzaken die we kunnen wegnemen en de ondersteuning van conventionele interventies zijn het centrale thema.

Loading...
Een spreker met helicopterview

Grondlegger van de klinische psychoneuroimmunologie dr. Leo Pruimboom brengt tijdens deze nascholing op een integrale en onderbouwde manier inzichten en knowhow samen rond chemo- en radiotherapie, immuunsuppressie en de toekomst van deze ziekte. De klinische PNI bekijkt het patiëntenverhaal niet als foto of momentopname, maar als een volledige film van het hele leven. Deze multidisciplinaire filmgeneeskunde stelt je als arts of therapeut in staat jouw patiënt of cliënt diepgaand en integraal te begeleiden naar schadebeperking en meer controle over de eigen gezondheid.

Lesmateriaal

5 wetenschappelijke publicaties, diverse documenten en de presentatie.

Accreditatie

41 SBU

Programma

Dag 1

Immunologie, het brein en low grade inflammation (Ruim 6 uur)

Dag 2

Oorzaken, mechanismen en uitbraak van kanker (Ruim 7 uur)

Dag 3

Oorzaken, mechanismen en uitbraak van kanker (Ruim 8,5 uur)

Terugkijken

Ruim 22,5 uur college
Deze nascholing is enkel voor kPNI-therapeuten en studenten die al aan de opleiding kPNI begonnen zijn.

€497,-

* De opnames zijn gedurende 3 maanden terug te kijken.

Loading...

Dit congres brengt absolute topsprekers uit het globale PNI-veld samen. Een unieke kans om je te verdiepen in hun kennis en expertise.

Zaterdag 2 en zondag 3 maart 2024, Antwerpen (België)

Geniet van een early bird korting van 15 t/m 5 november 2023

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en/of volg ons via social media.

We delen nieuws, informatie over events en inspireren met inzichten gerelateerd aan PNI en Intermittent Living. Maar geen zorgen, wij houden ook niet van spam. ;)

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email
Ja, ik schrijf me graag in!
Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

ok annuleren

Heb je al een account?

Log dan eerst in om daarna je bestelling af te ronden. Nadat je bent ingelogd kom je weer terug op deze pagina.

Ok!

Vul het formulier hieronder in en we houden je op de hoogte via email

Boeken als spreker

Stel je vraag

Privacyvoorwaarden *